Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie șoc: Ministerul Sănătății închide un proiect medical important al vechii guvernări

© Sputnik / Miroslav RotariAla Nemerenco
Ala Nemerenco - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Sănătății a decis să stopeze campania în cadrul căreia medicii ofereau consultații oamenilor din localitățile rurale.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Noul ministru al Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale, Ala Nemerenco, a anunțat că închide campania „Un doctor pentru tine”, inițiată de fosta guvernare în august 2018.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Politică
Sandu anunță curățarea sistemului judecătoresc: Iată care magistrați vor fi eliminați

Ala Nemerenco a făcut anunțul marți, 25 iunie, după ce pe site-ul ministerului apăruse un comunicat de presă în care se preciza în ce localități vor merge medicii în perioada 24-28 iunie.

Ministrul a postat pe o rețea de socializare linkul către comunicatul de presă oficial și a comentat că acesta ilustrează „cum merg lucrurile din inerție în țara asta și în ministerul nostru” și „ce se întâmplă când coordonatorii pleacă și uită să-și închidă proiectele electorale”.

„În loc să fie construit un sistem puternic de sănătate pentru toți cetățenii săi, ministerul de resort s-a jucat de-a lungul anilor de-a „Un doctor pentru tine”, în timp ce banii grei din Sănătate erau direcționați spre alte buzunare”, a mai argumentat Ala Nemerenco.

„Mâine încheiem caravana, lăsăm doctorii la vatră, nu mai utilizăm resursele pentru cai verzi (cai verzi pe pereți - n.n.). Să nu vă supărați că o s-o fac fără fast și fără covorul „zburător” din fața ministerului.

Fluxul de știri
0