Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce trebuie să facă blocul ACUM și PSRM dacă vor să-și atingă obiectivul stabilit

© Sputnik / OsmatescoVictor Juc
Victor Juc - Sputnik Moldova
Abonare
Sfat din exterior: Iată ce trebuie să facă noua majoritate parlamentară dacă vrea să-și atingă obiectivul stabilit.
Ce trebuie să facă blocul ACUM și PSRM dacă vor să-și atingă obiectivul stabilit

Reprezentanții blocului ACUM și cei ai Partidului Socialiștilor trebuie să facă tot posibilul pentru a extinde colaborarea lor pentru următorii patru ani, dacă vor să-și îndeplinească toate promisiunile făcute față de cetățeni și partenerii externi. Declarația aparține doctorului habilitat în politologie Victor Juc și a fost făcută pentru Radio Sputnik Moldova. 

Potrivit lui Victor Juc, orice schimbare sistemică necesită timp. Respectiv, politologul îndeamnă cele două părți să extindă acel acord temporar, stabilit pe 8 iunie, pentru întreg mandatul oferit de popor.

”Pentru ca să realizezi acele așteptări pe care le-ai investit oamenilor, este nevoie de un mandat deplin sau poate chiar de două mandate în contextul democrației electorale. Dat fiind că reformele structural-sistemice sunt de durată și nu se realizează într-o perioadă scurtă de timp”, a declarat doctorul habilitat în politologie Victor Juc.

În cazul în care aranjamentul dintre blocul ACUM și Partidul Socialiștilor va pica, reformele inițiate nu vor da niciun rezultat. Mai mult, acestea vor genera un șir de consecințe negative.

Виктор Чобану - Sputnik Moldova
Ciobanu, despre geopolitica falsă și obiectivul comun al PSRM–ACUM

„În cazul unui eventual scrutin anticipat, care ar putea avea loc în 2019, acest început va fi întrerupt. Asta ar fi cel mai nefavorabil pentru Republica Moldova. Oamenii din nou se vor dezamăgi. Fiindcă oamenii au așteptări mari în ceea ce privește funcționaea sistemului justiției, dezvoltarea economiei… Doar atunci când se realizează un mandat deplin, atunci putem să ne așteptăm la rezultate sustenabile. Altfel vor fi rezultate pentru moment, care ulterior vor genera efecte negative. Eu mă pronunț pentru o stabilitate guvernamentală”, adaugă Victor Juc.

Cert este că oamenii nu trebuie să se aștepte la schimbări peste noapte.

Autor: Silvia Zavadovschi

Fluxul de știri
0