Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Decizia APCE restrânge sancțiunile împotriva Rusiei

© AFP 2024 / FREDERICK FLORINAdunarea Parlamentară a Consiliului Europei
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei - Sputnik Moldova
Abonare
În Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei mai sunt încă reprezentanți ai unor țări crea au o opinie proprie, ce coincide cu poziția Rusiei, consideră membrul Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei Serghei Țekov.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) a invitat delegația Rusiei să participe la sesiunea din iunie. În noaptea de luni spre marți, parlamentarii au adoptat rezoluția în care se spune că drepturile fundamentale ale delegațiilor la APCE nu pot fi supuse niciunei sancțiuni.

Însă au fost menținute prevederile cu privire la posibilitatea contestării competențelor delegației.

APCE - Sputnik Moldova
Politică
De ce reprezentantul PAS a votat împotriva revenirii Rusiei la APCE

Delegația Republicii Moldova la APCE a susținut rezoluția.

Membrul Comitetului pentru afaceri internaţionale al Consiliului Federaţiei Serghei Țekov a comentat la radio Sputnik această decizie a APCE.

„De fapt, decizia care a fost adoptată marți înseamnă deja o limitare a sancțiunilor. Doar aceasta este o decizie care se referă la privarea de competențe, privarea de dreptul de a vota în Consiliul Europei. Acestea au fost sancțiuni aplicate față de Rusia, de aceea primul pas a fost deja făcut. Cred că vor urma și alți pași”, a declarat Țekov.

Totodată, potrivit acestuia, în privința sancțiunilor economice va mai urma o muncă îndelungată și asiduă, chiar dacă aceste sancțiuni nu sunt avantajoase pentru Europa.

Fluxul de știri
0