Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Avertizare de ultimă oră pentru moldovenii din Italia: Situație gravă în aceste zile

© Sputnik / Maxim Blinov / Accesați arhiva multimediaArșiță
Arșiță - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile din mai multe regiuni ale Italiei sunt în alertă - moldovenii care se află în această țară trebuie să dea dovadă de prudență.

CHIȘINĂU, 26 iun – Sputnik. Astăzi și mâine, mai multe regiuni italiene se vor confrunta cu un val de căldură fără precedent, fiind emisă o avertizare cod portocaliu de caniculă.

Ministerul român de Externe a venit cu o atenționare pentru cetățenii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Italia. De aceste recomandări ar trebui să țină cont și moldovenii aflați în țara respectivă.

Девушка во время купания в фонтане в Париже  - Sputnik Moldova
Vreme de coșmar în Europa: Va fi lovită oare și Moldova de anomalia meteo

Astfel, ministerul de resort informează că, ”în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătății, în perioada 26-27 iunie 2019, mai multe regiuni ale țării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autoritățile locale au emis un cod roșu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 27 iunie 2019 în orașele Bolzano (Trentino Alto-Adige), Brescia (Lombardia), Florența (Toscana), Perugia (Umbria), Rieti și Roma (Lazio). A fost emis și un cod portocaliu de caniculă pentru mai multe orașe din nordul și centrul țării.

Oamenii sunt îndemnați să consulte Buletinului meteo emis de Ministerul Sănătății și site-urile Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene și al Serviciului de Protecție Civilă.

Totodată, acum două zile, ministerul român de Externe a avertizat cetățenii aflați în Franța că serviciul  de meteorologie Météo France a anunțat un episod de caniculă intensă în majoritatea regiunilor Franței.

Amintim că un val de căldură fără precedent va lovi în aceste zile mai multe țări europene. Temperaturile vor urca chiar și până la 40 de grade, cele mai calde potrivit meteorologilor, vor fi zilele de joi și vineri.

Canicula va lovi în special Franța, temperaturile fiind comparabile cu cele înregistrate în această țară în 2003, când aproape 15.000 de oameni au murit din cauza vremii toride.

Temperaturi-record s-ar putea înregistra săptămâna aceasta în Germania, Spania, Belgia și alte țări.

Vremea este deosebit de caldă și în țara noastră. Astăzi, valorile termice maxime se vor încadra între 30 și 32 de grade Celsius. Pentru mâine, meteorologii au emis o avertizare cod galben de caniculă. Temperaturile vor urca până la 33..34 degrade. Totodată, pe arii extinse se vor înregistra precipitații însoțite de descărcări electrice.

Medicii recomandă în aceste condiții să consumăm o cantitate suficientă de apă pentru a evita deshidratarea, să purtăm o vestimentație lejeră, în culori deschise și să evităm aflarea îndelungată la soare.

Fluxul de știri
0