Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Casa Albă confirmă întâlnirile lui Trump cu Putin, Modi, Xi și alții la G20

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaÎntâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania
Întâlnirea lui Vladimir Putin cu Donald Trump la summit-ul G20 din Germania - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump se va întâlni individual cu liderii Rusiei, Indiei, Chinei, Turciei, Arabiei Saudite și Germaniei la summitul economic G20 de la sfârșitul săptămânii din Osaka, Japonia, au confirmat oficiali de la Casa Albă.

BUCUREŞTI, 25 iun - Sputnik. Întâlnirea lui Trump cu Vladimir Putin va include, probabil, discuții despre Iran, Ucraina, Siria și probleme de control al armamentului, a confirmat pentru Reuters un oficial al Casei Albe. Este o întâlnire care sigur îi trimite pe detractorii președintelui american într-o frenezie. Aceştia încă mai încearcă să descopere notele interpretului său dintr-o întâlnire anterioară dintre cei doi lideri.

"Președintele ar fi destul de confortabil cu orice rezultat" la întâlnirea cu președintele Chinei, Xi Jinping, au declarat oficialii, adăugând că întâlnirea reprezintă o oportunitate pentru Trump de a evalua poziția omologului său chinez cu privire la războiul comercial în curs. Trump nu s-a întâlnit cu Xi de la ultimul summit G20 din Buenos Aires și a promis să ia o decizie cu privire la posibilitatea de a aplica sau nu 300 de miliarde de dolari tarife suplimentare pentru bunurile chinezești, în urma întâlnirii.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin: Occidentul ignoră trista experiență a Uniunii Sovietice

Trump se va întâlni, de asemenea, cu premierul indian, reales recent, Narendra Modi, într-o întâlnire trilaterală cu Shinzo Abe din Japonia, pentru a discuta despre un "concept liber și deschis indo-Pacific", a confirmat luna trecută Casa Albă.

O întâlnire cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan ar putea include discuții despre achiziționarea de către Turcia a sistemului de rachete rusesc S-400, care a adus amenințări cu sancțiuni, iar Ankara având înghețat programul multinațional F-35.

Trump va vorbi, de asemenea, despre "escaladarea tensiunilor din Iran și a amenințărilor la adresa stabilității regionale" într-o întâlnire tete-a-tete cu prinţul saudit al coroanei Mohammed bin Salman în timpul summitului, a declarat oficialul. Şi o întâlnire cu cancelarul german Angela Merkel se află în programul aglomerat al președintelui SUA.

Fluxul de știri
0