Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un consilier al președintelui țării, numit în funcția de director adjunct la SIS

© Sputnik / Евгений ПанасенкоСлужба информации и безопасности
Служба информации и безопасности - Sputnik Moldova
Abonare
Artur Gumeniuc, consilierul președintelui țării în domeniul apărării şi securităţii naţionale, a fost numit astăzi de Parlament în funcția de director adjunct la SIS.

CHIȘINĂU, 25 iun – Sputnik. Parlamentul l-a numit astăzi în funcția de director adjunct al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) pe Artur Gumeniuc. Candidatura acestuia a fost propusă de noul director al SIS, Alexandru Esaulenco.

Artur Gumeniuc vine din Aparatul Președintelui Republicii Moldova, unde a deținut funcția de consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale. Gumeniuc a fost și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

SIS СИБ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Serviciul de Informații și Securitate din Moldova are un nou director

Tot astăzi, Parlamentul a numit noul director la SIS pentru un mandat de cinci ani. Candidatura lui Esaulenco a fost susținută de 59 de deputați din coaliția PSRM-ACUM.  

După ce a depus jurământul în fața deputaților, Esaulenco a propus ca în funcția de vicedirector la SIS să fie numit Artur Gumeniuc. Comisia juridică, numiri și imunități a solicitat o pauză pentru a examina candidatura lui Gumeniuc și pentru a adopta raportul.

După pauză, Parlamentul a susținut candidatura lui Gumeniuc cu 55 de voturi. 

Potrivit Legii cu privire la SIS, Serviciul este condus de un director, numit în funcţie de Parlament, la propunerea a cel puțin 10 deputați, cu avizul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului, pe un termen de 5 ani. Directorul Serviciului are un adjunct, numit în funcție de Parlament, la propunerea directorului Serviciului.

Fluxul de știri
0