Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum se vor schimba lucrurile în Republica Moldova sub conducerea Guvernului Sandu?

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința Guvernului
Ședința Guvernului - Sputnik Moldova
Abonare
În cele două săptămâni de la învestirea Guvernului Sandu au avut loc un șir de demiteri în rândul funcționarilor publici, a secretarilor de stat, dar și a șefilor mai multor instituții subordinate Executivului.

CHIȘINĂU, 25 iun - Sputnik. Eliberarea statului din captivitate și consolidarea independenței instituțiilor, în special în domeniul justiției, scoaterea țării din izolare, relansarea urgentă a economiei, crearea condițiilor pentru asigurarea reală a bunăstării și pentru creșterea calității vieții, sunt prioritățile de bază ale Guvernului condus de Maia Sandu.

Cel puțin asta se menționează în Programul de activitate al Executivului,care a fost făcut public pe site-ul Guvernului. Autorii documentului spun că acesta se concentrează „pe măsuri limitate ca număr, dar cu impact sistemic pentru dezoligarhizarea țării și eliberarea principalelor instituții ale statului de controlul intereselor grupului oligarchic”.

În document se menționează că la baza tuturor reformelor implementate de Guvernul Sandu va sta Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

Guvernul condus de Maia Sandu planifică să inițieze proiecte de infrastructură, transport și de energetică, să simplifice accesul la finanțare pentru agricultori și să demonopolizeze piața de comercializare a producției agro-alimentare.

Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Opinie: Noul guvern va recurge la măsuri nepopulare

Totodată, noul Guvern promite să identifice soluții de atragere și menținere a profesorilor în sistem și să dezvolte

mecanisme de motivare a lucrătorilor medicali, astfel încât aceștia să rămână în țară.

În total, Programul de Activitate a Guvernului Sandu este expus pe 20 de pagini și poate fi accesat AICI.

Cert este că în timp unii unii experți, dar și cetățeni au așteptări mari de la noul Guvern, o parte a societății se arată sceptică în ceea ce privește îndeplinirea acestor promisiuni.

Un lucru este sigur, timpul va arăta cât de consecventă este guvernarea. Între timp, tinem să vă întrebăm pe voi, cititorii noștri: Cum se vor schimba lucrurile în Republica Moldova sub conducerea Guvernului Sandu?

Fluxul de știri
0