Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opinie: Noul guvern va recurge la măsuri nepopulare

© Sputnik / Мирослав РотарьGuvernul Republicii Moldova
Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Abonare
Directorul Centrului de Studii Strategice și Reforme, Galina Șelari, a vorbit în cadrul unei emisiuni la radio Sputnik Moldova despre perspectivele economiei Moldovei în viitorul apropiat.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Orice schimbări politice provoacă transformări în economie și în ceea ce privește nivelul de trai al oamenilor. Evident, în momentul de față toată lumea se așteaptă la schimbări spre mai bine, consideră Galina Șelari.

Valute, salarii, economie - Sputnik Moldova
Expert, despre influența crizei asupra economiei - detalii

„Toți cetățenii Moldovei își doresc acum stabilitate și speră că lucrurile se vor schimba spre bine, indiferent care ar fi deosebirile dintre noi. Poate și trebuie să fie mai bine – simțim cu toții acest lucru. Și trebuie să susținem noul Guvern”, a spus economistul.

Totodată, Șelari este sigură că noul Guvern nu va putea recurge la măsuri populiste, iar cetățenii vor fi nevoiți „să strângă cureaua”.

„Trebuie să conștientizăm că susținerea noastră pentru noul Cabinet de Miniștri și a majorității parlamentare este că va trebui să ne așteptăm la decizii nepopulare. Acest lucru se referă și la cetățenii simpli, și la oamenii de afaceri, oricât de trist ar fi să recunoaștem acest adevăr”, a subliniat Șelari.

Reformele economice reale ar putea provoca nemulțumirea cetățenilor, însă este important să conștientizăm că, după reforme, urmează să avem creștere economică.

„Pentru ca speranțele într-un viitor mai bun să devină realitate, trebuie să fim pregătiți pentru aceasta”, a rezumat interlocutoarea.

Fluxul de știri
0