Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini: Olanda și UE nu se interesează de soarta imigranților aflați pe mare

© Sputnik / Алессандро Рота / Accesați arhiva multimediaMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Matteo Salvini acuză Olanda şi Uniunea Europeană că nu se interesează de soarta celor 42 de imigranţi blocaţi de 11 zile în apele teritoriale italiene, pe o navă umanitară olandeză.

BRUXELLES, 25 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Liderul Liga, vicepremierul Italiei Matteo Salvini a acuzat Olanda şi UE de dezinteres faţă de zecile de imigranţi blocaţi de 11 zile în apele teritoriale italiene. Chiar dacă nava în discuție are pavilion olandez, ea a încercat să transporte imigranții pe coasta Italiei.

Salvini a arătat că i-a scris premierului olandez despre această situația și a acuzat Olanda că nu se interesează de nava care se află sub pavilionul acestei țări și care se află pe mare de 11 zile.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Propunere istorică: Matteo Salvini ar putea primi „Premiul Nobel pentru Pace”

Nava umanitară Sea-Watch 3 a salvat, în 12 iunie, 53 de imigranţi de pe o ambarcaţiune pneumatică care plecase de pe costa libiană. Comandantul navei, aflate sub pavilion olandez dar care este închiriată de un ONG german, a refuzat să-i ducă înapoi în Libia, ţară care nu este considerată un loc sigur, şi s-a îndreptat spre coasta Italiei. Salvini a anunțat însă cu mult timp în urmă că nu mai permite ONG-urilor să folosească Italia pentru a-i aduce aici pe imigranți cu vasele și a dat și un decret în acest sens.

Zece dintre aceşti imigranţi, printre care femei însărcinate, au fost autorizaţi să debarce în urmă cu opt zile la Lampedusa, un alt bărbat bolnav – sâmbătă, însă ceilalţi 42 rămân pe nava care nu poate intra în apele teritoriale italiene.

Salvini a declarat că va considera ”guvernul olandez şi UE, absentă şi depărtată ca întotdeauna, responsabili de tot ce li s-ar putea întâmpla femeilor şi bărbaţilor aflaţi la bordul Sea-Watch”. Navele închiriate de ONG-uri ca sa transporte migranți au interzicerea de a acosta în porturi italiene ca urmare a deciziei luate de Salvini pentru a descuraja practicile ONG-urilor care folosesc vase aflate sub pavilion străin – olandez de această dată pentru a aduce imigranți în Europa.

Fluxul de știri
0