Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Propunere istorică: Matteo Salvini ar putea primi „Premiul Nobel pentru Pace”

© Sputnik / Алессандро Рота / Accesați arhiva multimediaMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Deputata AfD Beatrix von Storch l-a propus public pe Matteo Salvini candidat la Premiul Nobel pentru Pace ca recunoaștere a ”contribuției sale la securitatea și stabilitatea Europei”.

BRUXELLES, 21 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Beatrix von Storch, deputată din partea Alternativei pentru Germania în Bundestag, făcut astăzi o propunere istorică: ”Îl propun pe Matteo Salvini pentru Premiul Nobel pentru Pace pentru că el a dat exemplul unei politici de succes a stabilității în Europa și pentru că a salvat mii de vieți, un exemplu pe care alții ar trebui să îl urmeze”.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini cucerește Europa cu „politica sa economică”

Von Storch consideră că, închizând granițele Italiei, Salvini a diminuat migrația ilegală în Europa, ca și industria traficului de carne vie, și a arătat ce se poate obține cu o politică onestă și hotărâtă.

”Nimeni nu va mai trebui să se înece în Mediterană dacă industria refugiaților și vasele sale nu vor mai avea ocazia să își continue afacerea lor murdară cu speranță și apoi să acosteze în Europa”, a mai spus Von Storch.

Salvini a deveni unul din cei mai populari lideri politici din Europa prin măsurile sale anti-imigrație, fapt care a condus partidul său Liga la victorie totală în alegerile europarlamentare, când și-a dublat scorul față de alegerile generale din Peninsulă.

 

Fluxul de știri
0