Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Ingerințele în campaniile electorale nu sunt în stilul Rusiei

© Sputnik / Grigory Sisoev / Accesați arhiva multimediaViceministrul de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko
Viceministrul de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko  - Sputnik Moldova
Abonare
Potrivit viceministrului de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, în ajunul alegerilor în Parlamentul European, un șir de agenții de presă europene de referință au făcut intenționat speculații pe tema unei eventuale ingerințe a Rusiei în procesul electoral.

CHIȘINĂU, 25 iun- Sputnik. Amestecul în procesul electoral nu este în stilul Rusiei. Această declarație a fost făcută de viceministrul de Externe al Rusiei, Aleksandr Grușko, într-un interviu pentru RIA Novosti.

Grușko a amintit că, în ajunul alegerilor în Parlamentul European, un șir de agenții de presă europene de referință au făcut speculații pe tema unei eventuale ingerințe a Rusiei în procesul electoral.

„Se creează impresia că opinia publică europeană a fost pregătită să explice rezultatele modeste ale partidelor „mainstream” prin „ingerința răuvoitoare rusească”. Însă niciun fel de dovezi în acest sens nu au fost prezentate, ceea ce este explicabil – acesta nu este stilul nostru”, a declarat Grușko.

Drapele - Rusia și SUA - Sputnik Moldova
Rusia
Declarație: Occidentul a declanșat un „război informațional” împotriva Federației Ruse

„Rusia nu s-a amestecat, nu se amestecă și nu intenționează să se amestece nici în alegerile din Uniunea Europeană, nici în oricare alte alegeri. Suntem gata să conlucrăm cu reprezentanții tuturor forțelor politice care au primit mandatul din partea alegătorului european și care sunt dispuse să restabilească interacțiunea cu Rusia în format deplin”, a subliniat Grușko.

Acuzațiile de ingerință în alegrilor europarlamentare sunt percepute de Moscova ca parte a unei campanii de amploare în vederea discreditării Rusiei, a menționat diplomatul.

„Atacurile neîntemeiate, fabricate în grabă, aduc a populism adevărat, ceea ce nu poate să nu fie perceput ca o tendință de a pune pe seama Rusiei responsabilitatea pentru problemele existente în Uniunea Europeană și de a motiva necesitatea sporirii alocațiilor pentru combaterea imaginarului „pericol rusesc”, a declarat viceministrul rus de Externe.

Fluxul de știri
0