Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turcii i-au învățat pe polițiștii de frontieră moldoveni să tragă la țintă – Foto

© Photo : Facebook / Poliţia de FrontierăPoliţia de Frontieră
Poliţia de Frontieră - Sputnik Moldova
Abonare
Instructori din Turcia i-au învățat pe polițiștii de frontieră moldoveni să tragă din „Kalașnikov”.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Câteva zeci de polițiști de frontieră au urmat un curs de 10 zile pentru a-și îmbunătăți abilitățile de folosire a armamentului. La finalul instrucțiunilor, 37 de participanți au primit certificat de formator în domeniul instruirii pentru trageri, urmând să le transmită experiența dobândită colegilor de serviciu.

Poliția de Frontieră  - Sputnik Moldova
Societate
Cum poți deveni polițist de frontieră în Moldova: Detalii despre admitere

Polițiștii de frontieră au studiat tehnicile de tragere din pistol și din arma „Kalașnikov” (AK-47).

Cursul de pregătire a avut loc la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei, fiind organizat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) în parteneriat cu autoritățile de drept din Turcia, potrivit Poliției de Frontieră.

Orele practice s-au desfășurat nu doar pe timp de zi, dar și pe timp de noapte, astfel încât participanții și-au îmbunătățit tehnicile de intervenție cu arma în diverse situații.

„Sunt convins că cunoștințele asimilate vă vor ajuta în diverse intervenții la frontieră, inclusiv la evitarea eventualelor situații de accidentări în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu”, le-a spus absolvenților cursului șeful adjunct al Poliției de Frontieră Veaceslav Garștea, citat într-un comunicat de presă al instituției.

Fluxul de știri
0