Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Majoritatea parlamentară din Moldova, deschisă pentru o bună colaborare cu Rusia

© Photo : Пресс-служба парламента / Bizgu EduardПредставители молдавского парламента встретились в Кишиневе с российской делегацией во главе с Дмитрием Козаком
Представители молдавского парламента встретились в Кишиневе с российской делегацией во главе с Дмитрием Козаком - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Majoritatea parlamentară din Moldova susține că este deschisă pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Kozak.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a avut, astăzi, o întrevedere cu reprezentantul special al președintelui Federației Rusie pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Republica Moldova, vicepremierul rus Dmitrii Kozak. La întrevedere au participat vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, și vicepreședintele Fracțiunii PAS, Blocul ACUM, Ion Grosu.

Serviciul de presă al Parlamentului anunță că oficialii au discutat subiecte prioritare de colaborare bilaterală, în special, pe dimensiunea comercială, precum și relansarea cooperării interparlamentare.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Maia Sandu a anunțat ce va discuta cu Dmitri Kozak

Președintele Parlamentului a mulțumit pentru suport și a salutat reluarea lucrărilor comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică. Zinaida Greceanîi a optat pentru rezolvarea problemelor întru dezvoltare durabilă și reciproc avantajoasă.

Reprezentanții majorității parlamentare au declarat că sunt deschiși pentru o bună colaborare cu Federația Rusă în interesul țării și al cetățenilor Republicii Moldova. Potrivit lor, Moldova este un partener pragmatic, pregătit să soluționeze problemele prin dialog.

”Noi nu avem ce împărți, avem nevoie să lucrăm împreună în țară, dar și în raport cu toți partenerii externi, pentru a asigura stabilitate economică și politică în beneficiul poporului nostru”, a declarat președintele Parlamentului.

Vicepremierul Dmitrii Kozak a salutat formarea majorității parlamentare și a optat pentru aprofundarea relațiilor moldo-ruse.

Fluxul de știri
0