Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu nu mai vrea secrete: Ce schimbare va interveni la privatizări

© Sputnik / Miroslav RotariMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova
Abonare
Toate privatizările ce vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată și achizițiile publice, cu excepția celor din domeniul apărării, relațiilor externe și securitatea statului, vor fi făcute publice.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Privatizările proprietăților care aparțin statului nu se vor mai face în condiția lipsei de transparență, ci vor fi publice. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Maia Sandu care a spus că în Parlament va fi înregistrat un proiect de lege în acest sens.

Sandu susține că toate privatizările, concesionările și achizițiile publice vor fi transparente. Excepție vor face doar achizițiile publice din domeniul militar, relațiilor externe și cele care țin de securitatea statului.

Майя Санду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisie de rezonanță: Anunțul de ultimă oră făcut de Maia Sandu

”Un proiect de lege prin care se va declara ca fiind informație de acces public orice informație care vizează transmiterea patrimoniului public în proprietate privată, precum și transmiterea în concesiune, administrare fiduciară, transmiterea întreprinderilor de stat în proprietatea unităților administrativ-teritoriale, precum și a tuturor achizițiilor publice efectuate cu excepția informațiilor din domeniul militar, relațiilor externe, cele care țin de securitatea statului”, a declarat Sandu.

Șeful Guvernului s-a arătat stupefiat de faptul că privatizările făcute în ultimii ani au fost secretizate.

”Am descoperit că foarte multă informație care ține de privatizări și tot felul de tranzacții care au implicat proprietatea publică au fost secretizate și este foarte greu să aflăm ce s-a întâmplat acolo”, a declarat Sandu.

Premierul a spus că informația ce ține de privatizări trebuie să fie accesibilă publicului larg.

”Sper că legea va fi adoptată cât de curând, astfel ca să vedem cu toții cum au avut loc privatizările ilegale și cine se face vinovat”, a declarat Sandu.

Fluxul de știri
0