Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon a avut o întrevedere cu delegația Parlamentului European

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Молдовы Игорь Додон
Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele țării, Igor Dodon, s-a întâlnit astăzi cu Heidi Hautala și Peter Michalko.

CHIȘINĂU, 24 iun - Sputnik. Igor Dodon a avut o întâlnire de de lucru cu delegația Parlamentului European, condusă de vicepreședintele Parlamentului European, reprezentantul Finlandei, Heidi Hautala. La întrevedere a participat și șeful Delegației Comisiei Europene în Moldova, Peter Michalko. Șeful statului a anunțat pe pagina sa de Facebook ce chestiuni au fost discutate în cadrul întrevederii

Президент Молдовы Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
După avizul Comisiei de la Veneția, Dodon cere demisia judecătorilor CC - Video

„Am exprimat mulțumiri partenerilor europeni pentru recunoașterea noii guvernări legitime din Republica Moldova, pentru susținerea permanentă și activă a țării noastre privind realizarea acordurilor semnate și a implementării reformelor, precum și pentru asistența financiară fără precedent acordată Moldovei”, a scris Igor Dodon pe pagina sa oficială de Facebook.

Președintele statului i-a asigurat pe reprezentanții Parlamentului European de faptul că Administrația Președintelui, în strînsă colaborare cu Guvernul și majoritatea parlamentară vor respecta angajamentele ce țin de acordurile semnate cu partenerii occidentali și, în primul rînd, cu Uniunea Europeană. Dodon a menționat că aceste acorduri vor rămîne în vigoare și vor fi realizate.

„În context, am menționat necesitatea obiectivă a implementării unor reforme adevărate și nu „decorative”, deoarece majoritatea covârșitoare a populației Moldovei, care susține noua guvernare, așteaptă schimbări spre bine. De asemenea, am subliniat faptul că Președintele, Prim-ministrul și majoritatea parlamentară sunt dispuși să realizeze reforme radicale în țară”, a scris Dodon.

De asemenea, Igor Dodon a menționat faptul că susținerea deplină acordată noii guvernări de către concetățenii noștri și susținerea masivă din partea celor mai importanți parteneri ai Republicii Moldova – și din Vest, și din Est – este o șansă excelentă pentru dezvoltarea țării și noi suntem obligați să o valorificăm.

Fluxul de știri
0