Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Demență totală: Femeie ucisă la Florești de un șofer beat - Video

© Sputnik / Vladimir PolusatovAccident
Accident - Sputnik Moldova
Abonare
Șoferii nu se învață minte, chiar dacă riscurile sunt mari, inclusiv să rămână fără permis de conducere.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Șoferii continuă să urce beți la volan, în pofida amenzilor majorate și a riscului de a rămâne fără permis de conducere. Mai grav este că inconștiența acestora provoacă adevărate nenorociri.

Doar în ultimele două zile, conducătorii auto care au urcat băuți la volan au traumatizat grav două persoane, una dintre care a decedat ulterior la spital. Mai mult decât atât, aceștia au fugit de la locul accidentului, lăsând victimele să zacă în drum, comunică Inspectoratul Național de Patrulare într-un comunicat.

Astfel, astăzi dimineață, în jurul orei 05:00, o femeie de 59 de ani a fost lovită de o mașină și lăsată în plină stradă. Aceasta efectua munci de salubrizare pe marginea carosabilului, în satul Ion Vodă, raionul Florești, când a fost lovită de un Opel Zafira, la volanul căruia se afla un bărbat de 44 de ani din localitatea Gura Camencii, același raion. Oamenii legii precizează că femeia era îmbrăcată în vestă reflectorizantă.

Conducătorul auto a fugit de la locul producerii accidentului, iar femeia a decedat în scurt timp la spital din cauza traumatismelor. Inspectorii Regimentului de patrulare nord au reușit să dea de urmele șoferului, la aproximativ 10 km de la locul tragediei.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Polițiștii sunt șocați: Iată ce fac unii șoferi pe drumurile din țară - Video

Fiind testat cu aparatul alcoolscopic, în aerul expirat de acesta a fost depistată o concentrație de alcool de 0, 82 mg/l. Conducătorul auto și-a recunoscut vina. Fiind întrebat de ce a părăsit locul accidentului și nu a acordat ajutor pietonului, chemând serviciile competente, acesta a declarat că s-a speriat.

Un caz similar s-a întâmplat și în sudul țării. Inspectorii de patrulare ai Batalionului sud au reținut un șofer care s-a ascuns după ce a lovit un biciclist de 73 de ani, duminică dimineață, în satul Hănăseni din raionul Cantemir.

Bărbatul în vârstă de 29 de ani care conducea un Opel Vectra a fugit de la fața locului imediat după producerea accidentului. Mașina acestuia a fost găsită ascunsă în ograda unui localnic, iar șoferul a fost depistat în stare de ebrietate avansată - 0, 91 mg/l în aerul expirat.

Inspectoratul Național de Patrulare le amintește conducătorilor auto că starea de ebrietate la volan nu este tolerată, iar în cazul producerii unui accident, șoferii sunt obligați să acorde primul ajutor și să apeleze la 112.

Fluxul de știri
0