Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polițiștii sunt șocați: Iată ce fac unii șoferi pe drumurile din țară - Video

© Sputnik / Miroslav RotariInspectoratul Național de Patrulare al IGP
Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Polițiștii de patrulare sunt întrebați de conducătorii auto, atunci când sunt opriți în trafic, dacă asta este prea mult. Oamenii legii au venit cu avertisment.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. În pofida raziilor Poliției, a amenzilor majorate și chiar a riscului de a rămâne fără permis ce conducere, conducătorii auto urcă în continuare băuți la volan, provocând accidente grave care iau viața a zeci de oameni. O spun chiar angajații Inspectoratului Național de Patrulare, care menționează că șoferii îi întreabă dacă ”asta-i mult”, atunci când le este determinată cantitatea de alcool în aerul expirat.

”În pofida informațiilor oferite, raziilor efectuate, majorării sancțiunii, prezentării secvențelor video care demonstrează clar la ce poate să ducă starea de ebrietate la volan; conducătorii auto continua să consume alcool și să conducă mașina”, subliniază INP.

Astfel, din această cauză, de la începutul anului curent au decedat 15 persoane, iar altele 61 s-au ales cu traumatisme grave în urma celor 56 de accidente rutiere comise de șoferi beți.

Авария - Sputnik Moldova
Societate
Situație gravă pe drumurile din țară: Avertismentul INP

Poliția aduce drept exemplu cazul unui bărbat aflat în stare avansată de ebrietate, care a fost oprit de inspectorii de patrulare pe șoseaua Anenii Noi – Căuşeni – Ştefan Vodă. Fiind supus testului alcoolscopic s-a stabilit că șoferul în vârstă de 21 ani avea în aerul expirat 1,48 mg/l. 1,27 mg/l în aerul expirat. Tânărul conducea o motocicletă.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare le reamintește șoferilor că gradul minim de ebrietate este stabilit de la 0,15 mg/l până la 0,3 mg/l în aerul pur expirat, iar grad avansat de ebrietate este considerat în cazul depăşirii de 0,3 mg/l în aerul pur expirat.

INP menționează că, din 14 decembrie 2018, au intrat în vigoare modificările la Codul Contravențional și cel Penal. Astfel, șoferii care urcă la volanul mașinii în stare de ebrietate vor rămâne fără permise de conducere, până la pronunțarea hotărârii judecătorești. Conducătorii auto își vor putea recupera permisul de conducere doar după ce vor susține un examen auto și vor frecventa un program antialcool și antidrog.

Fluxul de știri
0