Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Franța se opune noilor sancțiuni ale Statelor Unite împotriva Iranului

© AP Photo / CHRISTOPHE ENADrapel - Franța
Drapel - Franța - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Franța se opune noilor sancțiunile ale SUA împotriva Iranului, nu va participa niciodată la operațiuni militare împotriva Teheranului și pledează pentru calea diplomatică în soluționarea problemei iraniene, a declarat secretarul de stat al MAE de la Paris, Amelie de Montchalin.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. Franța nu acceptă noi potențiale sancțiuni americane împotriva Iranului, care contribuie la escaladarea situației, autoritățile statului vor purta mai multe negocieri cu liderii SUA, Rusiei și Chinei la summitul G20 în Japonia pentru a calma situația, a declarat secretarul de stat al ministerului Afacerilor Externe al Franței, Amelie de Montchalin.

Japonia - Sputnik Moldova
Japonia sfidează Statele Unite ale Americii - Vor continua să procure petrol din Iran

Luni, SUA planifică introducerea unui nou pachet de sancțiuni în raport cu Iranul după ce iranienii au doborât un avion american fără pilot.

Sâmbătă, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat despre introducerea noilor „sancțiuni semnificative”. Acesta nu a specificat despre ce măsuri e vorba, însă a declarat că acestea vor fi îndreptate spre împiedicarea Iranului de a obține arma nucleară.

“Nu, noi nu acceptăm ceea ce contribuie la o escaladare”, a spus de Montchalin la postul de televiziune Cnews, fiind întrebată dacă Parisul susține noile sancțiuni ale SUA în raport cu Iranul.

Secretarul de stat a subliniat că situația din Iran este foarte serioasă și din ambele părți sunt declarații extrem de periculoase. “Sarcina de azi este să păstrăm pacea... E important că noi (Franța n.r.) vorbim cu toții, să găsim un echilibru și, în special, să evităm incidente”, a adăugat Montchalin.

Franța nu ar participa niciodată într-un conflict militar cu Iranul, a subliniat secretarul de stat.

Turnul Azadi din Teheran, capitala Iranului - Sputnik Moldova
Declarație: Iran - Teheranul nu vrea război cu Statele Unite, însă este gata să se apere

„Nu susținem dinamica militară, avem o dinamică diplomatică. Iată de ce (ministrul Afacerilor Externe al Franței n.r.) Jean-Yves Le Drian și președintele Republicii (Emmanuel Macron) la summitul G20 de la Osaka vor avea niște discuții extrem de profunde pentru a calma situația”, a declarat ea.

“Președintele Republicii, Jean-Yves Le Drian, precum și toți diplomații europeni... vor purta o multitudine de negocieri cu președintele Trump, cu Xi Jinping, președintele Putin”, a specificat secretarul de stat.

Fluxul de știri
0