Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alertă: Moldovenii din Franţa - Aproape toată ţara este sub cod portocaliu de caniculă

© Sputnik / Miroslav RotariCăldură - Imagine Simbol
Căldură - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Au fost emise avertizări meteo de caniculă în majoritatea departamentelor Franţei. Potrivit Météo France, temperaturile ar putea depăși 40° C în timpul acestei săptămâni. Regiunile cele mai afectate.

CHIȘINĂU, 24 iun – Sputnik. În Franţa s-a instalat un val sever de căldură, cu temperaturi care pot depăși 40° C în săptămâna aceasta, potrivit Sputnik France. E prima dată când francezii se confruntă cu un val de căldură atât de sever în prima lună de vară.

Diana Vascan - Sputnik Moldova
Moldovenii din Franța: Ce trebuie să cunoașteți dacă doriți să vă procurați o locuință

Începând de luni, 24 iunie, vremea caniculară va afecta întreaga Franță, cu excepția regiunii Bretania, potrivit Météo France, care a plasat 51 departamente sub avertizare de cod portocaliu, informează Sputnik France, cu referire la AFP.

Acest val extraordinar de căldură, provenind din Maghreb și Spania, reaminteşte de valul de căldură din august 2003, care a provocat moartea a 15.000 de persoane, majoritatea oameni în vârstă.

„Acesta este un val de căldură fără precedent în ceea ce priveşte precocitatea sa pentru o lună de iunie, [iar francezii nu s-au mai confruntat cu un asemenea val] din 1947”, a declarat pentru AFP Emmanuel Demael, meteorolog de la Météo France.

Potrivit acestuia, se vor înregistra perioade de caniculă în iunie și, la nivel local, chiar în toate lunile de vară.

Fluxul de știri
0