Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Moldovenii din Franța: Ce trebuie să cunoașteți dacă doriți să vă procurați o locuință

© Sputnik / Miroslav RotariDiana Vascan
Diana Vascan - Sputnik Moldova
Abonare
În Franța, toți cei care au în proprietate un vehicul sau o locuință sunt obligați prin lege să achite asigurarea acestor bunuri.
Moldovenii din Franța: Ce trebuie să cunoașteți dacă doriți să vă procurați o locuință

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", specialistul în asigurări din Franța, Diana Vascan, a subliniat că spre deosebire de Republica Moldova unde doar asigurarea mașinii este obligatorie prin lege, în Franța atât asigurarea vehiculului cât și asigurarea locuinței și a bunurilor sunt  obligatorii.

Această inițiativă a venit din partea Guvernului încă în perioada anului 1970 când în urma izbucnirii unui incendiu de proporții mai multe locuințe au luat foc.

Potrivit Dianei Vascan, companiile de asigurări din Franța îi ajută pe proprietari să-și recupereze locuința, le oferă cazare în hotele și asistență psihologică.

"Cel mai prețios bun al tău este casa în care ai investit o viață. Este inimaginabil ca acesta să nu fie asigurată. Asigurarea este un ajutor de fapt și o protecție pentru familie", a subliniat Diana Vascan.

Astfel, pentru asigurarea locuinței și bunurilor proprietarii achită anual câte 150-200 de  euro.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

 

Fluxul de știri
0