Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministrul Justiției și-a prezentat demisia

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministru Justiției Stanislav Pavlovschi și-a prezentat demisia. Maia Sandu a precizat că fotoliul de ministru ar putea fi ocupat de Olesea Stamate.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Ministrul Justiției, Stanislav Pavlovschi, și-a dat demisia din funcție. Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Лидер PAS Майя Санду на митинге в Кишиневе - Sputnik Moldova
Politică
Maia Sandu, desemnată prin decret de Igor Dodon la funcția de prim-ministru

Potrivit Maiei Sandu, fotoliul de ministru al Justiției ar putea fi deținut de Olesea Stamate.

„În baza cererii de demisie, am propus revocarea domnului Stanislav Pavlovschi din funcția de ministru al justiției. Îi mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o până în acest moment. 

În același timp, am înaintat propunerea ca doamna Olesea Stamate să fie numită în funcția de ministru al justiției. Doamna Stamate a fost până în prezent Președinte al Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă. Este licențiată în drept, magistru în studii europene avansate la Colegiul Europei și avocat. Are experiență vastă în domeniile justiție, afaceri interne și reforma administrației publice centrale. Îi mulțumesc că a acceptat propunerea de a face parte din echipa guvernamentală și îi doresc mult succes în activitate”, a scris Maia Sandu.

Președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și noul ministru al Justiției Victoria Iftodi - Sputnik Moldova
Politică
Președintele a semnat decretul: Ce crede Dodon despre noul ministru al Justiției

Propunerea urmează să fie acceptată și de șeful statului, Igor Dodon.

Și Stanislav Pavlovschi a venit cu un mesaj pe pagina sa de Faceebok. Acesta și-a motivat decizia prin faptul că  în perioada lucrului asupra planului de acțiuni în domeniul justiției, a identificat mai multe incompatibilități de caracter personal, care potrivit Constituției Republicii Moldova fac imposibilă activitatea sa în calitate de membru al Guvernului.

”Eu nu am căutat diferite chichițe legislative ca să mă mențin cu orice preț în funcția de ministru și am hotărât să înaintez doamnei prim-ministru, Maia Sandu, declarația mea de incompatibilitate și încetare a funcției de membru al Guvernului ”, a scris Pavlovschi pe pagina sa de Facebook. 

Stanislav Pavlovschi a fost numit în calitate de ministru al Justiției în data de 8 iunie. Acesta a ocuoat această funcție doar 15 zile. 

Fluxul de știri
0