Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele a semnat decretul: Ce crede Dodon despre noul ministru al Justiției

© Facebook / Igor DodonPreședintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și noul ministru al Justiției Victoria Iftodi
Președintele Igor Dodon, premierul Pavel Filip și noul ministru al Justiției Victoria Iftodi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției. Iată ce spune el despre Victoria Iftodi.

CHIȘINĂU, 19 mart — Sputnik. Președintele moldovean, Igor Dodon, a semnat decretul de numire în funcție a noului ministru al Justiției.

”După discuțiile cu prim-ministru Pavel Filip și doamna Victoria Iftodi, candidat la funcția de ministru al Justiției, am semnat decretul de numire în funcție a doamnei Victoria Iftodi. O cunosc personal de foarte mult timp pe doamna Iftodi. Cred că este una dintre puținele persoane, recomandate de majoritatea parlamentară pentru funcția de ministru, care ar corespunde criteriilor de integritate, persoană care sper că se va impune și va promova reformele necesare în Justiție”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele Dodon a subliniat că discuția s-a axat pe necesitatea stringentă de realizare a reformelor reale în sectorul justiției.

Pe 11 martie, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, și-a anunţat demisia pe o reţea de socializare,pe fundalul unui scandal provocat de publicarea în spațiul public a unei convorbiri telefonice pe care a avut-o, fiind în funcția de președinte al Curții Constituționale, cu omul de afaceri Veaceslav Platon, în prezent condamnat la ani grei de închisoare.

Александру Тэнасе - Sputnik Moldova
De ce reforma justiției a fost un eșec. Explicația lui Alexandru Tănase

Premierul Pavel Filip a acceptat cererea de demisie prezentată de ministrul Justiției, Alexandru Tănase.

Începând din anul 2003, Victoria Iftodi a deținut funcția de viceministru și apoi primvice-ministru al justiției. Îa data de 8 iulie 2004, prin Decretul președintelui Republicii Moldova, a fost numită în postul de ministru al Justiției.

În baza votului de încredere acordat de Parlament, prin Decretul președintelui Republicii Moldova, la 19 aprilie 2005, Victoria Iftodi a fost reconfirmată în funcția de ministru Justiției. A îndeplinit această funcție până la data de 20 septembrie 2006, când a fost revocată din funcție.

A fost numită apoi în aceeași zi ca ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Franceză, cu reședința la Paris. Prin cumul a îndeplinit și misiunea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Algeriană Democrată și Populară (din 5 aprilie 2007), în Regatul Spaniei, la UNESCO, Uniunea Latină, precum și reprezentant special al președintelui Republicii Moldova la Consiliul Permanent al Francofoniei.

Fluxul de știri
0