Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambasadorul Federațeii Ruse a depus flori la ”Complexul Memorial Eternitate”

© Sputnik / OsmatescoOleg Vasnețov
Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Abonare
În Moldova au loc acțiuni de comemorare a ostașilor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 22 iun — Sputnik. Astăzi, 22 iunie, în Republica Moldova, ca și în alte foste republici sovietice, este marcată Ziua comemorării victimelor căzute pe câmpul de luptă în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Церемония перезахоронения останков 35 солдат Красной армии на Шерпенском плацдарме - Sputnik Moldova
Societate
Ecoul Războiului pentru Apărarea Patriei: osemintele a 35 de ostași, înhumate la Șerpeni

În această dmineață au fost depuse flori la Complexul Memorial Eternitate. La eveniment a participat președintele Parlamentului Zinaida Grecianîi, reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră, dar și sute de locuitori ai Chișinăului, activiști ai organizațiilor publice și partidelor politice.

După ceremonia de depunere a florilor la Flacăra Veșnică, ambasadorul Federației Ruse în Moldova, Oleg Vasnețov, a declarat pentru Sputnik Moldova cât de important este să comemorăm eroii care au căzut pe câmpul de muncă pentru apărarea patriei. 

"Această zi este simbolică pentru noi toți. Este o zi tristă pentru că a început războiul și a fost o tragedie mare trăită de întreg poporul sovietic, de multe popoare care au luptat împotriva fascismului. Această zi ar trebui să rămână în memoria fiecărei persoane, fiecărei familii", a spus Oleg Vasnetsov. 

Pe 22 iunie 1941, armatele germano-fasciste și acoliții lor din alte țări, fără a declara război, au năvălit mișelește asupra Uniunii Sovietice. Grănicerii sovietici și subdiviziunile Armatei Roșii de pe teritoriul RSSM au fost printre primii care s-au confruntat cu forțele armate ale inamicului.

Fluxul de știri
0