Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ecoul Războiului pentru Apărarea Patriei: osemintele a 35 de ostași, înhumate la Șerpeni

© SputnikЦеремония перезахоронения останков 35 солдат Красной армии на Шерпенском плацдарме
Церемония перезахоронения останков 35 солдат Красной армии на Шерпенском плацдарме - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
La Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” ,sâmbătă, a avut loc la ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 35 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 13 apr- Sputnik. La Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni” a avut loc ceremonia solemnă de reînhumare a osemintelor a 35 de ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. La eveniment au participat președintele țării, Igor Dodon, ambasadorul Federaţiei Ruse, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus, Serghei Ciciuc, consilierii prezidențiali, membrii Uniunii Ofițerilor, veterani, detașamente de căutare, reprezentanți ai Comitetului Național Coordonator „Victoria” și activiștii civici.

Soldați - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Societate
Șerpeni: Ceremonia de reînhumare a 21 de soldați căzuți în cel de Al Doilea Război Mondial

Șeful statului a transmis sincere mulțumiri și recunoștință tuturor celor care depun eforturi în vederea păstrării memoriei eroilor noștri precum și a Marii Victorii.

”Am reiterat faptul că noi trebuie să aducem un omagiu celor care cu prețul propriilor vieţi, ne-au eliberat pământul. Vitejia și eroismul soldaților căzuți pentru eliberarea de sub ocupația fascistă nu trebuie ignorate, ele constituie o mândrie națională a noastră”, a spus Dodon. 

Totodată, șeful statului li-a exprimat încrederea că marcarea celei de-a 75-a aniversări a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă va consolida statalitatea și va contribui la educația patriotică a tinerelor generații.

În anul curent, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova, pe întreg teritoriul Moldovei, se desfășoară un plan de acțiuni consacrate aniversării a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupația fascistă, care include renovarea monumentelor militare, realizarea un documentar dedicat eliberării Moldovei, vizitarea la domiciliu a tuturor veteranilor Marelui Război pentru Apărarea Patriei, desfășurarea la 9 Mai a marșului „Regimentul Nemuritor”.

Fluxul de știri
0