Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șocant: CNA-ul din Franța s-a săturat de amestecul Statelor Unite ale Americii

© AFP 2022 / PHILIPPE DESMAZESFranța, Lion
Franța, Lion - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CNA-ul din Franța, Agenția Franceză Anticorupție, a recunoscut că americanii sunt cei care controlează investigațiile din Europa și a cerut ca europenii să se elibereze de tutela americană.

BRUXELLES, 21 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Directorul Agenţiei Franceze Anticorupţie (AFA) Charles Duchaine a declarat că vrea să întărească instrumentele de cooperare la nivel european pentru a evita ca procedurile să fie controlate în totalitate de americani, potrivit AFP.

Incendiu într-o biserică - Imagine simbol - Sputnik Moldova
Îngrozitor: Mai multe biserici incendiate în Franța, doar într-un singur an - Video

Reacția neașteptată a directorului DNA-ului francez amintește, inevitabil, de situația din România, DNA-ul românesc fiind acuzat de nenumărate ori că face jocurile americanilor și că se află sub influența factorilor externi.

”Astăzi, suntem totuşi mult în urmă, americanii sunt cei care conduc jocul şi care declanşează procedurile’, a recunoscut directorul AFA, agenţie responsabilă cu prevenirea şi controlul corupţiei în companiile cu peste 500 de angajaţi şi cifră de afaceri de peste 100 milioane de euro.

Critica imixitunii americane în justiția europeană ia accente dramatice:

„Ne dăm seama că ei vin la pescuit la noi pentru a căuta informaţii pe care companiile li le dau în altă parte, de teama că vor fi chemate în justiţie”, a explicat directorul AFA. El a atenționat că ”nu trebuie ca firmele noastre să fie ostaticele unei justiţii străine. Din momentul în care există o justiţie tranzacţională, trebuie ca ea să fie sub control, să vedem ce se întâmplă în mod real”.

Franța, Paris - Sputnik Moldova
Scandalos: Franța este acuzată că ar sta în spatele conflictului din Libia

Așadar, Franța nu mai vrea ca justiția sa să fie sub control american! Dar solicitări similare făcute din România s-au izbit de criticile forurilor europene și a ambasadelor străine, inclusiv de opoziția Franței!

Acum însă, Franța vrea o strategie la nivel european pentru a opri influența și controlul american asupra justiției.

Este momentul să li se reamintească europenilor în general, și oficialilor francezi în particular, cum au reacționat când același lucru a fost cerut dinspre România, inclusiv în Parlamentul European!

Fluxul de știri
0