Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație gravă pe drumurile din țară: Avertismentul INP

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Realitate sumbră – iată care este principala cauză a accidentelor care se produc pe drumurile din țară.

CHIȘINĂU, 31 mai – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare vine cu un mesaj dur pentru șoferii inconștienți, care pun în pericol viața lor și a celorlalți participanți la trafic.

Potrivit polițiștilor de patrulare, viteza excesivă este principala cauză a producerii accidentelor rutiere

”Nimic nu justifică comportamentul șoferilor iubitori de viteză, și nimic nu poate fi argumentat atât timp cât este vorba de viața participanților la trafic”, subliniază aceștia.

Cifrele sunt de-a dreptul alarmante: doar de la începutul acestui an, din cauza vitezei neadecvate situației rutiere au avut loc 227 de accidente rutiere, soldate cu 290 de persoane traumatizate și 30 decedate.

Inspectoratul Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Societate
Șoferii care vor face asta vor rămâne fără permis de conducere - detalii

”Noi vă arătăm realitatea. O realitate sumbră în care vieți omenești se pierd din cauza șoferilor vitezomani”, atenționează INP.

Totodată, inspectorii de patrulare vin cu mai multe sfaturi pentru conducătorii auto. Aceștia sunt îndemnați să aibă întotdeauna cuplată centura de siguranță și să circule cu viteză redusă, îndeosebi pe sectoarele de drum în curbă și în condiții de carosabil ud, ploaie și vizibilitate scăzut.

De asemenea, șoferii trebuie să păstreze o distanță suficient de mare față de vehiculele din față, astfel încât, la nevoie, să puteți frâna în siguranță. Orice manevră în trafic trebuie efectuată doar după o temeinică asigurare.

Fluxul de știri
0