Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitură pentru Angela Merkel: „Grupul Vișegrad” susține candidatul francez la șefia CE

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaAngela Merkel
Angela Merkel - Sputnik Moldova
Abonare
Manfred Weber, candidatul german al PPE la șefia Comisiei Europene, a pierdut susținerea celor patru țări din Grupul de la Vișegrad care l-ar putea vota pe Michel Barnier, favoritul lui Macron.

BRUXELLES, 21 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Michel Barnier este negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit și are susținerea Franței pentru a deveni președintele Comisiei Europene, fiind piesa de șah mutată de Macron împotriva Germaniei care îl susține pe Manfred Weber.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Declarație: Matteo Salvini îi acuză de extremism pe Soros, Macron, Merkel și Juncker

Astăzi, șeful de cabinet al lui Viktor Orban a confirmat zvonurile potrivit cărora Michel Barnier ar putea fi susținut de cele patru state reunite în Grupul de la Vișegrad (Ungaria, Polonia, Slovacia și Cehia), ceea ce înseamnă o lovitură dată direct lui Merkel.

Reprezentantul lui Orban a spus astăzi într-o conferință de presă, întrebat dacă țările V4 l-ar susține pe Barnier, că ”El este printre cei pe care noi l-am putea susține”, aluzie și la faptul că Viktor Orban a anunțat public că nu îl susține pe Manfred Weber la șefia Comisiei.

În Consiliul European de astăzi, cele patru țări înseamnă tot atâtea voturi pentru Barnier, ceea ce întărește poziția lui Macron care nu mai vrea ca tot Germania să facă jocurile la nivelul Comisiei Europene.

Fluxul de știri
0