Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarație: Matteo Salvini îi acuză de extremism pe Soros, Macron, Merkel și Juncker

© AP Photo / Thomas FreyMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Matteo Salvini este de neoprit: el a arătat că adevărații extremiști și trădători ai visului european sunt actualii lideri ai Europei

BRUXELLES, 24 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Discurs fulminant al liderului Ligii, Matteo Salvini, pe final de campanie electorală.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Italia lui Salvini sfidează UE și SUA – afacere uriașă, dă peste cap boicotul Occidentului

El a declarat într-un discurs electoral că ”împreună clădim viitorul, nu este nicio extremă-dreaptă aici, ci doar politica bunului simț”. Dimpotrivă, a spus Salvini, ”extremiști sunt cei care au guvernat Europa 20 de ani în numele austerității și al sărăciei”.

Salvini s-a lansat într-o tiradă împotriva celor care conduc Uniunea Europeană: ”Cine a trădat Europa? Cine a trădat unul din cele mai frumoase vise proiectate de părinții fondatori? Europa națiunilor și popoarelor despre care au vorbit De Gasperi, De Gaulle și Margaret Thatcher? Europa a fost trădată de elitele și puterile care au ocupat această Europă în numele finanțelor, al multinaționalelor, al banilor și al imigrației necontrolate”.

Concluzia lui Salvini este dură și neiertătoare: extremiști sunt cei care au trădat Europa, oameni precum ”Angela Merkel, Emmanuel Macron, George Sorose și Jean-Claude Juncker”.

Fluxul de știri
0