Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon face previziuni optimiste: Ce i-a spus lui Lukașenko

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon întreprinde o scurtă vizită de lucru în Republica Belarus
Igor Dodon întreprinde o scurtă vizită de lucru în Republica Belarus - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul întrevederii la Minsk cu omologul său belarus Alexandr Lukașenko, șeful statului a declarat că țara noastră a trecut printr-o perioadă dificilă, dar crede că situația se va stabiliza în scurt timp.

CHIȘINĂU, 21 iun – Sputnik. Președintele Moldovei, Igor Dodon, a declarat că contează pe o stabilizare deplină a situației în aproximativ o lună și jumătate.

”În prezent, situația la noi se ameliorează și în apropiatele câteva săptămâni, o lună – p lună și jumătate, o vom putea stabiliza”, a declarat Dodon la Minsk, în cadrul întrevederii cu președintele belarus Alexandr Lukașenko.

El a menționat că Moldova a traversat ”o perioadă foarte dificilă în ultimele 10 zile”.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Igor Dodon, despre exporturile fără taxe în Rusia și ce așteptări are de la Guvernul Sandu

”Am luat asupra mea principalele riscuri, am întreprins pași la care mulți nu s-au așteptat. Noul Guvern pe care l-am constituit, majoritatea parlamentară, este neomogenă, diversă, însă ea corespunde acelei structuri care există în societatea moldovenească: societatea noastră este împărțită în două, jumătate vrea să fie mai apropiată de UEEA, de Rusia, iar cealaltă – de Uniunea Europeană”, a afirmat Dodon.

El a subliniat că ”pentru prima dată în 27 de ani de independență, partidele de stânga și de dreapta s-au unit pentru binele Moldovei”. Dar și partenerii externi, a remarcat Dodon. ”Cred că în regiune nu mai existe astfel de exemple când și Rusia, și SUA, și UE adoptă aceeași poziție”, a accentuat el.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o scurtă vizită de lucru în Republica Belarus, la invitația Președintelui Alexandr Lukașenko.

În cadrul întrevederii au fost discutate un spectru larg de chestiuni ce țin de relațiile bilaterale.

”Republica Belarus, în continuare rămâne printre cei mai mari parteneri comerciali ai țării noastre: în anul 2018, relațiile comerciale între statele noastre au ajuns la valoarea de 215 milioane de dolari, dintre care exportul mărfurilor moldovenești în Republica Belarus a constituit peste 87 de milioane de dolari.”, a declarat Dodon, subliniind interesul părții moldovenești privind aprofundarea cooperării în domeniul industriei și al investițiilor precum și majorarea exporturilor de produse agroindustriale din țara noastră.

Fluxul de știri
0