Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon, despre exporturile fără taxe în Rusia și ce așteptări are de la Guvernul Sandu

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Eveniment sportiv ca prilej pentru negocieri police: Iată cu cine se va întâlni și ce subiecte va negocia șeful statului după deschiderea celei de-a II-a ediții a Jocurilor Olimpice Europene, care va avea loc la Minsk, pe 21 iunie, dar și ce așteptări are Igor Dodon de la Guvernul Sandu.

CHIȘINĂU, 19 iun - Sputnik. Președintele Dodon constată o dinamizare substanțială a producției agroindustriale din Republica Moldova în Federația Rusă. În același timp șeful statului se arată convins că ”Republica Moldova trebuie să tindă spre creșterea exporturilor pe alte piețe”.

”Sunt convins că puterea executivă a țării noastre, cu susținerea noii majorități parlamentare, va contribui la realizarea strategiei unei politici externe echilibrate și a cooperării economice reciproc avantajoase reieșind din interesele naționale ale țării”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Totodată, șeful statului a subliniat că este important să fie purtate discuții cu partenerii ruși privind prelungirea perioadei pentru exporturile mărfurilor fără taxe în Federația Rusă și după data de 1 iulie.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Vom face totul ca coaliția PSRM-ACUM să existe pe termen lung

Acest lucru urmează a fi discutat de președintele Dodon cu premierul rus, Dmitrii Medvedev, și cu reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare comerciale și economice cu Republica Moldova, vicepremierul, Dmitrii Kozak, în cadrul vizitei de lucru care va avea loc la Minsk, pe 21 iunie, unde se va desfășura ceremonia de deschidere a ediției a II-a a Jocurilor Olimpice Europene.

De asemenea, președintele a subliniat că Republica Moldova trebuie să tindă spre creșterea exporturilor pe alte piețe. În acest sens, Administrația Președintelui contează pe o strînsă colaborare cu Guvernul Maiei Sandu.

Fluxul de știri
0