Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vor zbura capete: Avertismentul dur al lui Ruslan Codreanu pentru mai mulți ”șefuleți”

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Abonare
Primarul interimar al Capitalei nu va mai tolera situația când funcționarii cheltuiesc banii publici pentru confortul personal.

CHIȘINĂU, 23 apr – Sputnik. Primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, vrea să le dea o lecție dură funcționarilor Primăriei. Acesta a cerut demisia benevolă a conducerii Direcției Educație Buiucani. În caz contrar, el îi va solicita Direcției Generale să inițieze procedura legală de demitere.

”Când știu cât de greu m-am luptat pentru fiecare leu în CMC ca în premieră bugetul pentru reparația grădinițelor să fie mărit de 4 ori și să ajungem să modernizăm 110 grădinițe într-un an, nu pot să accept că unii funcționari să cheltuie banii publici pe mașini noi de serviciu, știind că sunt probleme mai importante în sistem”, a subliniat  Codreanu într-o postare pe Facebook.

El este nedumerit de faptul că se repetă de patru ori procedurile de licitație doar pentru a procura un automobil nou Skoda de 230 de mii de lei. Primarul mai spune că s-au cumpărat prin licitații 8,5 tone de pere olandeze care, deși sunt luate angro, costă cât cele din magazin?

Примэрия Кишинева  - Sputnik Moldova
Demiteri masive la Primărie: Cine sunt "ploșnițele" pe care Codreanu le va da afară

Primarul își cere scuze de la locuitorii Capitalei pentru ipocrizia de care dau dovadă ”unii șefuleți plătiți din buzunarele chișinăuienilor” și le-a mulțumit tuturor celor care îl atenționează și îl ajută să depisteze astfel de cazuri.

”Orice demisie este rușinoasă pentru mine în primul rând pentru că nu m-am făcut înțeles bine că tot ce-mi doresc este un aparat administrativ eficient care să lucreze pentru viitorul orașului”, a mai menționat Codreanu.

El speră ca acest caz, al doilea de luna asta, să fie o lecție pentru toți funcționarii Primăriei. În același timp, primarul regretă că unii șefi care irosesc bani publici pentru confortul personal ”umbresc munca oamenilor onești care se dedică zilnic și își fac lucrul cu demnitate”.

Fluxul de știri
0