Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Românii, îngrijorați de ultimele declarații ale Maiei Sandu

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUVama Sculeni
Vama Sculeni - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O inițiativă a noului Guvern de la Chișinău i-a îngrijorat pe români, în special pe ieșeni – iată despre ce este vorba.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Intenția premierului moldovean Maia Sandu de a interzice benzinăriile, magazinele, barurile și restaurantele duty free de la intrarea în Republica Moldova nu i-a bucurat pe ieșenii care-și fac ”aprovizionarea” în țara noastră, scrie Ziarul de Iași.

Amintim că Maia Sandu a declarat joi că benzinăriile duty free, magazinele, barurile și restaurantele duty free la intrarea în Republica Moldova și în regiunea transnistreană vor fi interzise.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Demisiile se țin lanț la Guvern: Mesajul dur transmis de premierul Sandu funcționarilor

”Am rugat colegii mei din Parlament să elaboreze și să înregistreze în regim de urgență un proiect de lege prin care se anulează benzinăriile ”duty free”, precum și posibilitatea existenței magazinelor, barurilor și restaurantelor cu regim ”duty free” la intrarea în Republica Moldova și la intrarea în regiunea transnistreană”, a subliniat Sandu.

Totodată, premierul a precizat că bugetul public național suportă pierderi de sute de milioane de lei, precizând că ”prevederi legale de genul celor menționate nu există în nicio țară din lume”.

Publicația ieșeană menționează însă că, miercuri, în comisiile parlamentare a fost discutată o inițiativă legislativă care ar interzice doar benzinăriile duty-free.

Fluxul de știri
0