Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Președintele Curții Constituționale și-a dat demisia

© Sputnik / Miroslav RotariМихай Поалелунжь
Михай Поалелунжь - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale.

CHIȘINĂU, 20 iun – Sputnik. Președintele Curții Constituționale, Mihai Poalelungi, și-a dat demisia. Anunțul a fost plasat pe site-ul oficial al Curții Constituționale.

”Astăzi, 20 iunie 2019, dl Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale”, așa arată textul plasat pe site-ul instituției.

Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Politică
În scurt timp, Curtea Constituțională se întrunește pentru a-și revizui deciziile

În acest comunicat nu se enunță și motivele demisiei lui Poalelungi. Cert este că acesta și-a prezentat cererea de demisie în contextul solicitărilor venite din partea președintelui țării, Igor Dodon, a premierului Maia Sandu și a întregii coaliții de guvernare PSRM-ACUM.

În ultima perioadă, Curtea a adoptat un șir de decizii legate de criza politică prin care a trecut țara, care au fost criticate dur de politicienii din țară, dar și de partenerii de peste hotare. Ulterior, sub presiunea acestor critici, Curtea și-a revizuit toate aceste decizii.

Mihai Poalelungi, fostul președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ), a fost ales, în martie 2018, prin vot secret, în calitate de președinte al Curții Constituționale, pentru un mandat de trei ani.

Fluxul de știri
0