Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În scurt timp, Curtea Constituțională se întrunește pentru a-și revizui deciziile

© Sputnik / Miroslav RotariЗдание Конституционного суда Молдавии
Здание Конституционного суда Молдавии - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul de presă al Curții Constituționale a anunțat presă ca membrii acesteia se întrunesc peste puțin timp în ședință și urmează să pronunțe asupra dispozitivului Hotărârii de revizuire a actelor sale pronunțate în perioada 7-9 iunie, cu privire la dizolvarea Parlamentului.

Arseni Alexandru - Sputnik Moldova
Vor demisiona sau nu magistrații Curții Constituționale – Iată ce spun experții
CHIȘINĂU, 15 iun - Sputnik. Magistrații de la Curtea Constituțională, care au fost acuzați de noua putere de la Chișinău de uzurparea puterii și că a servit interesele Partidului Democrat, au purces la această acțiune după ce au fost somați de președintele Igor Dodon să-și abroge propriile hotărâri prin care scoteau în afara cadrului legal noua majoritate a Parlamentului și guvernul Maiei Sandu.    

Amintim că Igor Dodon a făcut un apel către CC prin care le-a solicitat magistraților să își revizuiască hotărârile, în caz contrar acesta va cere Parlamentului și Guvernului numirea unor judecători noi la Înalta Curtea.

Fluxul de știri
0