Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cât au pierdut Vestul și Rusia în urma sancțiunilor antirusești: Cifre anunțate de Putin

© Sputnik / Александр Гальперин / Accesați arhiva multimediaLina directă cu Vladimir Putin
Lina directă cu Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele rus Vladimir Putin a anunțat suma pierderilor economice ale UE, SUA și Rusiei de pe urma regimului de sancțiuni.

BUCUREȘTI, 20 iun – Sputnik. Președintele federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat, în cadrul „Liniei directe”, care sunt pierderile suportate de pe urma regimului de sancțiuni. Astfel, Rusia a pierdut peste 50 de miliarde de dolari, Uniunea Europeană – 240 de miliarde, SUA – 17 miliarde, iar Japonia – 27 de miliarde.

 Ежегодная специальная программа Прямая линия с Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Rusia
Linia directă cu Vladimir Putin: Ce-i preocupă cel mai mult pe ruși

Liderul rus a anunțat aceste cifre în contextul unei întrebări legate de relațiile încordate dintre Rusia și țările occidentale. Putin a fost întrebat dacă ar fi mai bine ca Rusia „să se împace cu toți”.

“Nu ne-am certat cu nimeni”, a răspuns Putin.

Cu toate acestea, președintele rus a subliniat că Federația Rusă trebuie să devină mai puternică pentru a putea să-și găsească un loc sub soare.

“Desigur, e o situație neplăcută pentru toată lumea”, a subliniat liderul de la Kremlin.

Președintele rus a dat exemplul atacurilor SUA asupra Huawei, în spatele cărora ar sta dorința americanilor de a limita ascensiunea economică a Chinei.

În opinia lui Putin, relațiile Rusiei cu Occidentul nu se vor schimba în viitorul apropiat pentru că SUA sunt interesate în continuare de limitarea ascensiunii economice a Rusiei.

Fluxul de știri
0