Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Maia Sandu s-a întâlnit cu Johannes Hahn: Iată ce au discutat

© AFP 2024 / ARMEND NIMANIJohannes Hahn
Johannes Hahn - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Republicii Moldova a avut o întrevedere cu comisarul european Johannes Hahn.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Premierul Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu comisarul european Johannes Hahn. Cei doi oficiali au discutat despre proiectele comune ale UE cu țara noastră, care au fost înghețate, despre restabilirea sprijinului financiar în contextul suportului bugetar, dar și al programului de asistență macrofinanciară.

„Am decis să reluăm în modul cel mai serios dialogul dintre UE și Moldova”, a declarat premierul Maia Sandu.

La rândul său, comisarul european și-a reiterat sprijinul pentru țara noastră.

Комиссар ЕС по вопросам европейской политики соседства Йоханнес Хан - Sputnik Moldova
Johannes Hahn: Moldova are nevoie de o resetare

„Suntem gata să vă oferim orice suport și expertiză din partea UE”, a declarat comisarul Hahn.

Înainte de vizita la Chișinău, Johannes Hahn a declarat că UE „este gata să finanțeze din nou Moldova” dacă guvernarea este dispusă să accelereze procesul de îndeplinire a condițiilor impuse de blocul european. Amintim că în iulie 2018 plata primei tranșe din cadrul actualului Program de Asistență Macrofinanciară a fost suspendată. Această evaluare a fost făcută în baza evenimentelor politice din Republica Moldova și, în special, decizia Curții Supreme de Justiție din 25 iunie de a invalida rezultatele alegerilor pentru primăria Chișinău, comunica pe atunci Delegația UE în Republica Moldova.

Fluxul de știri
0