Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Johannes Hahn: Moldova are nevoie de o resetare

© Sputnik / Николай Лазаренко / Accesați arhiva multimediaКомиссар ЕС по вопросам европейской политики соседства Йоханнес Хан
Комиссар ЕС по вопросам европейской политики соседства Йоханнес Хан - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Cabinet de Miniștri al Moldovei trebuie să devină o parte a procesului de resetare, aducându-și în acest mod contribuţia la alegerea președintelui, care va avea loc în martie anul viitor.

CHIȘINĂU, 17 nov – Sputnik. Republica Moldova are nevoie de o resetare care va da semnalul că politicienii sunt înțelepți și decişi să facă un pas înapoi, a declarat comisarul european pentru probleme de extindere și politici de vecinătate, Johannes Hahn, la întâlnirea cu spicherul Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, care se află în aceste zile într-o vizită la Bruxelles.

Potrivit funcționarului european, a venit timpul să se rupă cu trecutul și să fie formată o nouă echipă.

Однако, большинство поддержало снятие депутатской неприкосновенности с лидера либерал-демократов Владимира Филата. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Viitorul preşedinte al Moldovei va fi ales tot de Parlament

El a mai subliniat că este foarte important ca noul guvern al RM să accelereze implementarea reformelor și ”să facă ordine, excluzând orice limite și preferințe”.

În acelaşi timp, politicianul a menţionat că viitorul Cabinet de Miniștri trebuie să devină o parte a procesului de resetare, aducându-și în acest mod contribuţia la alegerile președintelui care vor avea loc în luna martie a anului viitor.

Candu a confirmat că ţara noastră va continua reformele și integrarea europeană. ”Moldova nu dorește să devină o țară-generator de instabilitate în regiune”, a spus spicherul.

Potrivit lui, se va demonstra prin fapte concrete că Moldova merită și este capabilă să-și restabilească pozițiile în cadrul Parteneriatului Estic.

Fluxul de știri
0