Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Problema transnistreană, pe agenda Președinției slovace la OSCE

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaViceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukáš Parízek
Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a discutat cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukáš Parízek - Sputnik Moldova
Abonare
Slovacia, țara care va prelua în 2019 Președinția OSCE, a început să se documenteze despre evoluțiile în problema transnistreană.

CHIȘINĂU, 9 nov – Sputnik. Viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a avut o întrevedere cu Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Afaceri Externe şi Europene al Republicii Slovacia, Lukáš Parízek și Ambasadorul Slovaciei în Republica Moldova, Dušan Dacho, în contextul preluării de către Slovacia a Președinției OSCE în anul 2019.

Франко Фраттини вручил приднестровцам первые нейтральные автономера - Sputnik Moldova
Politică
Franco Frattini laudă Chișinăul și Tiraspolul pentru pașii făcuți în dosarul transnistrean

”Există încă numeroase conflicte și crize pe care nu le putem ignora, precum și oportunități pe care nu le putem pierde. Este necesară depunerea eforturilor consolidate pentru a menține dinamica pozitivă a procesului. Cum a fost demonstrat în 2017 și 2018. Există o determinare fermă din partea Guvernului”, a declarat Lesnic.

Vicepremierul și-a exprimat deschiderea pentru organizarea unei noi runde de negocieri în formatul „5+2”.

Eveniment revoluționar. Chișinăul a făcut un pas important în dosarul transnistrean>>>

Totodată, a fost trecut în revistă stadiul actual al procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, printre care: asigurarea liberii circulații, cooperarea în domeniul telecomunicațiilor, accesul fermierilor la terenurile agricole, realizarea mecanismului privind accederea autovehiculelor din regiunea transnistreană cu numere de înmatriculare neutre în traficul rutier internațional.

Fluxul de știri
0