Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Vom face totul ca coaliția PSRM-ACUM să existe pe termen lung

© Sputnik / Miroslav RotariIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful statului a declarat că socialiștii vor susține Guvernul condus de Maia Sandu și reformele pe care le va promova acesta.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat astăzi după ședința Consiliului Republican al PSRM că socialiștii vor face tot ce le stă în puteri pentru a menține coaliția PSRM – ACUM pe un mandat de patru ani.

Șeful statului a declarat că în țară a început o perioadă nouă și datorită acțiunilor PSRM. Totodată Dodon a afirmat că socialiștii vor susține Guvernul condus de Maia Sandu și reformele pe care le va promova acesta.

Drapelele  Moldovei și Rusiei  - Sputnik Moldova
Politică
Dodon: Cum vor evolua relațiile cu Rusia și UE în perioada Guvernului Sandu

”Suntem gata să susținem Guvernul Maia Sandu. Este poziția fermă a PSRM. Vom asigura votul fracțiunii socialiștilor în Parlament pentru a susține reformele Guvernului Sandu. Există consens politic. Vom face tot posibilul ca această coaliție să existe pe termen lung, este de dorit pentru un mandat de patru ani”, a declarat Dodon.

Șeful statului susține că fracțiunea socialiștilor din Parlament, care are 35 de  deputați, nu va accepta nici un deputat din altă fracțiune.  

”Categoric nu vom accepta traseismul politici. Nu vom accepta ca în fracțiunea PSRM să vină deputați din alte fracțiuni sau deputați independenți. Suntem 35 de deputați, anume în acest număr ajungem sau până la sfârșitul mandatului actualului Legislativ sau până la alegeri parlamentare anticipate”, a menționat șeful statului.

Președintele a declarat că la ședința Consiliului Republican al PSRM au fost discutate subiectele legate de pregătirea socialiștilor pentru alegerile locale generale din 20 octombrie și strategia PSRM în calitate de partid de guvernare.

Fluxul de știri
0