Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mogherini a discutat cu Pompeo un șir de probleme, inclusiv situația din Moldova

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediaFederica Mogherini, întâlnirea miniștrilor de Externe ai Rusiei și Italiei la Moscova
Federica Mogherini, întâlnirea miniștrilor de Externe ai Rusiei și Italiei la Moscova  - Sputnik Moldova
Abonare
Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, s-a întâlnit cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Situația din Republica Moldova, dar și din alte țări, a fost discutată în cadrul întrevederii dintre înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, și secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo. Cei doi s-au întâlnit noaptea trecută, la Washington.

Посольство Америки в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Departamentul de Stat al SUA salută transferul pașnic al puterii în Moldova

„Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, s-a întâlnit cu înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini. Secretarul de Stat Pompeo și înaltul reprezentant au discutat despre relațiile dintre SUA și UE, precum și un șir de alte chestiuni și probleme care stau în fața SUA și a Europei, inclusiv apărarea și securitatea europeană, Moldova, Afganistanul, Cuba, Iranul, Libia, Balcanii de Vest, Rusia, Ucraina și Venezuela”, anunță serviciul de presă al Departamentului de Stat într-un comunicat de presă.

La sfârșitul săptămânii trecute, în Moldova s-a pus punct în disputa dintre coaliția PSRM–ACUM, pe de o parte, și PDM, pe altă parte. Democrații nu doreau să cedeze puterea, însă susținerea acordată de către mai multe țări noului Guvern și majorității parlamentare a impus, până la urmă, PDM să treacă în opoziție.

Evenimentele din Moldova au ajuns în centrul atenției UE, SUA și Rusiei.

Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Rusia
Reacția Externelor de la Moscova la soluționarea crizei politice din Moldova

Departamentul de Stat al SUA a declarat "Alegerile parlamentare din 24 februarie au fost competitive și nu au încălcat drepturile fundamentale ale omului. Voința poporului moldovenesc exprimată în aceste alegeri trebuie să fie respectată fără intervenție", a subliniat Departamentul de Stat.

Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova a subliniat că Rusia este „dispusă să conlucreze cu organele de conducere din Moldova alese pe cale democratică, în vederea restabilirii legăturilor moldo-ruse reciproc avantajoase în diferite domenii, în conformitate cu prevederile Acordului de Prietenie și Colaborare din 2001”.

Fluxul de știri
0