Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția Externelor de la Moscova la soluționarea crizei politice din Moldova

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaLe Kremlin de Moscou
Le Kremlin de Moscou - Sputnik Moldova
Abonare
Departamentul Informațiilor și Publicațiilor din cadrul Ministerului Rus de Externe a făcut un comentariu cu privire la situația din Republica Moldova.

Посольство Америки в Молдове - Sputnik Moldova
Politică
Departamentul de Stat al SUA salută transferul pașnic al puterii în Moldova
CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Moscova și-a exprimat satisfacția că în Republica Moldova criza politică a fost rezolvată pe cale pașnică, este gata să dezvolte relațiile cu Chișinăul în mod constructiv și speră că aceeași abordare să o aibă și guvernul de la Chișinău, se menționează în declarația Ministerului Afacerilor Externe a Federației Ruse.

"Suntem satisfăcuți de soluționarea pașnică a crizei politice din Republica Moldova. Printre provocările de bază care stau în fața noilor autorități sunt soluționarea unor probleme mai vechi de țin de democratizarea procesului politic, dar și dezvoltarea socială și economică a țării", anunță MAI de la Moscova.

Externele ruse mai menționează faptul că Moscova așteaptă pași concreți din partea guvernului de la Chișinăul în vedere impulsionării relațiilor moldo-ruse în mai direcții. Diplomații ruși spun că Moscova este gata pentru o astfel de evoluție a lucrurilor. 

Fluxul de știri
0