Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon: Cum vor evolua relațiile cu Rusia și UE în perioada Guvernului Sandu

© Sputnik / Александр ВильфDrapelele Moldovei și Rusiei
Drapelele  Moldovei și Rusiei  - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul unei emisiuni în direct la un post TV privat, șeful statului și-a făcut public punctul de vedere cu privire la vectorii politicii externe a Republicii Moldova.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, și-a exprimat încrederea că în perioada aflării la conducere a Guvernului Maiei Sandu țara va putea demonstra un exemplu de politică bivectorială eficientă.

„În perioada activității Guvernului Maiei Sandu nu vom avea cazuri care au existat în timpul guvernării democraților, când cetățenii Rusiei erau întorși de la Aeroport fără a li se explica motivul. Mai mult decât atât, noi am convenit cu prim-ministrul să fie formată o nouă componență a comisiei interguvernamentale moldo-ruse, deoarece până în prezent problemele economice bilaterale erau soluționate doar la nivelul înțelegerii dintre președinții celor două țări”, a precizat Dodon.  

Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Politică
Nici Vestul, nici Estul nu are nevoie de destabilizare în Moldova

Acesta și-a reiterat poziția că nimeni nu tinde și nu va anula acordurile internaționale, inclusiv cel de Asociere a Moldovei cu UE, însă nu trebuie să ratăm șansa de a dezvolta relații reciproc avantajoase și cu partenerii estici ai Moldovei, în primul rând, cu Rusia.

„Am afirmat de mai multe ori că vom promova o politică externă echilibrată. Nimeni nu va anula acordurile semnate cu UE. Vom dezvolta de asemenea relațiile cu partenerii noștri estici. Avem statut de observatori în UEEA, acest lucru trebuie de asemenea exploatat. Principalul însă este să nu fie destabilizat acel echilibru fragil care s-a creat în cadrul puterii”, a rezumat președintele.

Fluxul de știri
0