Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Dodon, gata să ofere suport Guvernului pentru negocierea unui nou contract cu Gazprom

© Sputnik / Miroslav RotariВстреча Игоря Додона с журналистами
Встреча Игоря Додона с журналистами  - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Pe 31 decembrie 2019 expiră termenul contractului de livrare a gazelor naturale rusești pe teritoriul Republicii Moldova. Președintele țării îndeamnă Guvernul să înceapă în regim de urgență negocierea unui nou acord cu Gazprom.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Subiectul asigurării cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, începând cu data de 1 ianuarie 2020 când expiră contractul cu Gazprom, este unul extrem de important, în contextul riscurilor existente pe teritoriul Ucrainei. Declarația a fost făcută astăzi de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Consiliului Republican al PSRM.

Șeful statului a precizat că acest subiect ține de competența Guvernului de la Chișinău.  

”Dacă Guvernul va avea nevoie de suportul meu în calitate de președinte al țării, ținând cont de relațiile mele personale cu conducerea Federației Ruse și conducerea Gazprom, sunt gata să le ofer acest suport”, a declarat Dodon.

Președintele țării spune că trebuie să se ia în calcul toate sursele posibile de livrare a gazului.

”Am susținut construcția gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău. Cred că este un gazoduct care trebuie finalizat cât mai repede posibil, pentru a minimiza riscurile în caz de stopare a tranzitului pe teritoriul Ucrainei”, a menționat șeful statului.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Vom face totul ca coaliția PSRM-ACUM să existe pe termen lung

Igor Dodon susține că nu trebuie ignorate declarațiile președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, care a dat asigurări că va face tot ce este necesar ca țara noastră să fie asigurată cu gaze naturale.

”Trebuie să examinăm inclusiv declarațiile președintelui Ucrainei, care a menționat că sunt gata să ne asigure cu gaze, dacă va fi necesar. Trebuie să luăm în calcul toate formulele pentru ca cetățenii Republicii Moldova să nu aibă probleme începând cu 1 ianuarie”, a declarat Dodon.

Șeful statului a mai spus că Guvernul de la Chișinău trebuie să înceapă de urgență discuțiile cu concernul rus Gazprom cu privire la semnare unui nou Acord de livrare a gazelor naturale pentru țara noastră, în condițiile în care actualul contract expiră la 31 decembrie 2019.

Fluxul de știri
0