Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertismentul specialiștilor: Atenție la hrana copiilor - acest aliment îi îmbolnăvește

© Sputnik / Miroslav RotariSupermarket - Imagine Simbol
Supermarket - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele Asociației Pro Consumatori din România, profesor doctor Costel Stanciu, spune că oamenii sunt consumatori de branduri și că de multe ori cred că alimentele cu gust bun sunt și sănătoase.

CHIȘINĂU, 19 iun – Sputnik. Asociația Pro Consumatori a realizat, în urmă cu mult timp, un studiu privind calitatea laptelui praf consumat de sugari. De atunci și până astăzi, din păcate, studiul nu a fost reluat.

Oltea Boldureanu - Sputnik Moldova
Alimente minune care ajută la detoxifierea organismului

Costel Stanciu, președinte al Asociației Pro Consumatori, a explicat, pentru Sputnik, motivul pentru care nu au mai fost făcute studii privind aceste produse.

”Studiul nu a fost reactualizat. A fost realizat cu mulți ani în urmă. Am constatat, cu ocazia acelui studiu, că oamenii sunt consumatori de branduri alimentare și, cu toate că în acel moment exista pe piață un brand local de lapte praf care era superior marilor branduri care circulă la nivel internațional, oamenii nu cumpărau acel brand”, a declarat Costel Stanciu.

Acesta a precizat că, uitându-se prin zonele în care se vând astfel de produse a observat că acel brand local a dispărut. Stanciu este de părere că greșeala oamenilor este că nu susțin societățile autohtone care, de cele mai multe ori oferă produse mult mai sigure și mai sănătoase decât cele pe care le importăm.

Nu este doar cazul laptelui praf. Stanciu spune că a văzut și alte produse alimentare locale care au dispărut după câteva luni din pricina faptului că oamenii se atașează de anumite mărci și se obișnuiesc cu ele, nu se uită pe etichetă, sunt atrași de gust, de caracteristici organoleptice, nicidecum nu sunt interesați de compoziția produselor alimentare.

”În opinia multora, ceea ce are un gust bun înseamnă că și corespunde plăcerilor lor și este cumpărat în mod frecvent fără să=și dea seama că acel produs bun la gust îi poate îmbolnăvi”, a explicat președintele APC.

Acest lucru este valabil și în cazul cerealelor dulci pe care părinții le oferă copiilor la micul dejun.

Frigider - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Oameni de știință: Aceste alimente pot prelungi viața şi se găsesc în orice frigider

Și aceasta fiindcă acest produs conțin o cantitate mare de zahăr, alături de aditivi alimentari. Părinții nu cunosc acest lucru și le oferă copiilor lor cerealele care, pe termen mediu, îi pot îmbolnăvi.

Nu încearcă, din păcate, să le ofere acele cereale neprocesate care, dacă sunt amestecate cu fructe, cu alte produse alimentare – miere, lapte, pot căpăta un gust mult mai atractiv decât al cerealelor procesate.

”Dar, din comoditate, din lipsă de timp, părinții nu fac aceste lucruri. Mulți părinți nu au nici curiozitatea să citească informațiile de pe eticheta unui produs alimentar. Dacă nu se pricep, să pună întrebări”, a mai precizat sursa citată.

Fluxul de știri
0