Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Alimente minune care ajută la detoxifierea organismului

© Sputnik / Miroslav RotariOltea Boldureanu
Oltea Boldureanu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În condițiile în care ne alimentăm incorect, consumăm produse de patiserie, mezeluri, ori alte alimente procesate, organismul nostru are nevoie de cure regulate de detoxifiere.
Alimente minune care ajută la detoxifierea organismului

Detoxifierea organismului înseamnă trecerea de la stilul alimentar nesănătos bazat pe alimente procesate și rafinate, la un stil alimentar echilibrat.

Nutriționista Oltea Boldureanu afirmă că detoxifierea organismului este necesară fiecărui om, întrucât acesta este, poate, singura soluție prin care putem purifica organismul de toxine într-un mod natural și eficient. Toxinele se prezintă sub diverse forme, de la banala celulită la fibroame sau chisturi.

Pentru a evita apariția bolilor cauzate de toxine, este indicat să aveți o dietă alimentară sănătoasă din care să nu lipsească în primul rând fructele (mere, grapefruit, lămâia, ș.a.)  și legumele (usturoi, ceapă, sfeclă, țelina, varza).

La mic dejun, nutriționista Oltea Boldureanu vă îndeamnă să consumați sucuri naturale din fructe și legume, proaspăt stoarse. O altă sugestie pentru un mic dejun gustos și sănătos este o salată de fructe, care nu necesită o digestie complexă și oferă o doză de energie pentru întreaga zi.

La prânz, specialistul vă sugerează să consumați o salată proaspătă de legume și verdețuri combinate cu proteine animale (carne) sau proteine vegetale cum ar fi: hrișcă, orez, mei, mămăligă, năut, linte, fasole sau mazăre.

Seara puteți opta pentru o supă de legume, salată cu cartofi ori legume coapte. Important este să nu îngreunați digestia.

Mai mult decât atât, specialistul în detoxifiere recomandă să eliminați din meniul zilnic consumul de lactate, gluten, zahăr și sare.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0