Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ultima oră: Democrații au venit în Parlament

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание парламента 18 июня
Заседание парламента 18 июня - Sputnik Moldova
Abonare
Fracțiunea Partidului Democrat participă la ședința de astăzi a Parlamentului. De la ședință lipsesc democrații: Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu și Constantin Botnari.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Deputații democrați au venit astăzi la ședința Parlamentului. Este prima ședință a Legislativului, după formarea coaliției majoritare PSRM-ACUM, la care participă și fracțiunea democraților.

Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Politică
Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie – DOC

Totuși, de la ședință lipsesc deputații democrați Vladimir Plahotniuc, Andrian Candu, Constantin Botnari.

Președintele fracțiunii PD, Pavel Filip, a anunțat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi că vicepreședinte al fracțiunii a fost ales Dumitru Diacov, iar secratar – Sergiu Sârbu. Totodată, democrații vor fi reprezentați în Biroul Permanent al Parlamentului de Pavel Filip și Sergiu Sârbu.

Pavel Filip a declarat în ajun că fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat revine în Parlament şi va activa în opoziţie.

”Nu vom fi o opoziţie care neagă orbeşte tot. Vom vota proiectele care vor aduce beneficii concrete pentru oameni. Vom fi o opoziţie activă şi constructivă. Venim de la guvernare, cunoaştem foarte bine domeniile de activitate şi le vom monitoriza cu atenţie”, a declarat Filip.

Parlamentul va examina, în ședința plenară din 18 iunie, un proiect de hotărâre privind stabilirea datei alegerilor locale generale. Legislativul va discuta și proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor proprietății publice, începând cu anul 2013.

De asemenea, va fi examinat proiectul de hotărâre cu privire la constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale  și a Procuraturii Generale.

Pe ordinea zi mai sunt incluse modificări ale Legii cu privire la Serviciul de Protecție și Pază de Stat, cu privire la modificarea articolului 20 din Codul Electoral, în lectura a doua, precum și modificarea proiectelor de hotărâri privind înființarea comisiilor permanente ale Parlamentului și componența lor numerică.

Fluxul de știri
0