Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie – DOC

© Sputnik / Miroslav RotariВыборы президента Молдовы 2016
Выборы президента Молдовы 2016  - Sputnik Moldova
Abonare
Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului. Autorii documentului sunt deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

CHIȘINĂU, 18 iun – Sputnik. Alegerile locale generale în Republica Moldova urmează să aibă loc în ziua de 20 octombrie 2019. Un proiect de hotărâre în acest sens se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Parlamentului, care începe la ora 10:00. 

Выборы в парламент Молдовы 2019 - Sputnik Moldova
Exclusiv: Republica Moldova se pregătește din nou de alegeri

Autorii documentului sunt deputații socialiști Vasile Bolea și Grigore Novac.

Dacă va fi votată în ședința de astăzi de deputați, această hotărâre va intra în vigoare la 1 august.

Potrivit Codului Electoral al Republicii Moldova, data alegerilor locale generale se stabilește prin hotărâre de Parlament, cu cel puțin 60 de zile înainte de alegeri.

La alegerile locale generale cetățenii cu drept de vot îi vor alege pentru un mandat de patru ani pe viitorii primari și consilieri. Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că mandatul aleșilor locali a expirat la 14 iunie.

Deputatul Vasile Bolea precizează în nota informativă la proiectul de hotărâre al Parlamentului că extinderea mandatului aleșilor locali în afara unui termen rezonabil este imposibil, deoarece potrivit Legii cu privire la administrația publică locală, mandatul consiliului poate fi prelungit doar prin lege organică și doar în caz de război sau catastrofă.

Fluxul de știri
0