Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nici Vestul, nici Estul nu are nevoie de destabilizare în Moldova

© Sputnik / OsmatescoZinaida Greceanîi
Zinaida Greceanîi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un interviul acordat în exclusivitate pentru Sputnik Moldova, președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, a explicat cum vede activitatea comună a deputaților din fracțiunea socialiștilor cu cei din blocul ACUM.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. Guvernul și Parlamentul intenționează să activeze în primul rând pentru binele țării și al poporului, a declarat spicherul Parlamentului, răspunzând la întrebarea reporterului Sputnik Moldova cu privire la colaborarea dintre forțele politice care se află la conducerea țării. Greceanîi a subliniat că majoritatea parlamentară a fost creată anume pentru a aduce la stabilitate în întreaga activitate a țării. Și cea mai importantă a fost asigurarea stabilității politice.

„Dacă nu va fi stabilitate politică, nu vor veni investiții în țară, nu va exista colaborare cu organismele financiare internaționale. Oamenii de afaceri vor părăsi țara, așa cum au procedat în toți acești ani. Stabilitatea politică înseamnă și stabilitate economică”, a menționat Greceanîi.

Potrivit acesteia, deși coaliția a fost constituită din forțe politice cu ideologii diferite, trebuie să ținem cont de faptul că alegerile au trecut deja și că acum a sosit momentul ca toate forțele politice să se unească și să muncească pentru propriul poporul.

Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce se va întâmpla cu funcționarii din ”vechea” guvernare: Ce spune spicherul Parlamentului

„Toți partenerii noștri externi spun același lucru, ei doresc ca Moldova să devină o insulă a stabilității”, spus Greceanîi.

Politicianul consideră că între deputații PSRM și cei din blocul ACUM nu există divergențe. La ora actuală, când alegerile deja au trecut, nu mai au importanță opiniile politice, ci dorința de a munci.

„Alegătorii s-au săturat de divergențe politice. Alegătorii doresc ca, în cele din urmă, politicienii să se înțeleagă între ei și să muncească. Noi nu trebuie să facem prietenie cu cineva împotriva altcuiva. Trebuie să știm să apărăm interesele țării. Să ne înțelegem cu toată lumea și să purtăm negocieri, însă în numele Moldovei”, a conchis Zinaida Greceanîi.

Fluxul de știri
0