Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu funcționarii din ”vechea” guvernare: Ce spune spicherul Parlamentului

© Sputnik / Miroslav RotariȘedința parlamentului 08 iunie 2019
Ședința parlamentului 08 iunie 2019 - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a explicat în cadrul unui interviu pentru Sputnik cu ce ar trebui să se ocupe, în opinia ei, funcționarii de stat.

CHIȘINĂU, 15 iun – Sputnik. Funcționarii care au activat în cadrul structurilor de stat în timpul fostei guvernări, dacă vor dori, își vor putea păstra în continuare locurile de muncă. După cum a declarat spicherul Zinaida Greceanîi în cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Sputnik, Moldova are nevoie de profesioniști, funcționari trebuie să muncească onest și conștiincios în domeniile lor, nu să facă politică.

Vineri, Partidul Democrat (principalul oponent al coaliției PSRM-ACUM) a declarat că se retrage de la guvernare prin demisia in corpore a Guvernului Pavel Filip. Greceanîi a subliniat însă că:

”Nu avem de gând să demitem pe nimeni. Am dovedit acest lucru prin exemplul administrației prezidențiale. Avem o piață a resurselor umane destul de restrânsă. Aș vrea ca fiecare să să-și îndeplinească onest și conștiincios obligașiile la locul de muncă, nu să facă politică”.

Greceanîi, care a deținut anterior funcțiile de premier și de ministru al Finanțelor, nu a putut să nu se refere și la tema formării Bugetului de Stat pentru anul 2020, Potrivit acesteia, noua guvernare trebuie să reușească s-finalizeze și să adopte acest document.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Primele declarații ale președintelui Dodon după ce PDM s-a retras de la guvernare

”Vom reuși, pentru că avem specialiști. Contez foarte mult pe faptul că Ministerul de Finanțe, unde activează specialiști veritabili, nu a lăsat lucrurile la voia întâmplării. Și că puterea care pleacă nu s-a dedat la samovolnicíe  totală în sistemul financiar și bugetar”, a menționat spicherul Parlamentului.

În continuarea dialogului cu privire la specialiști, Greceanîi a menționat că noul ministru al Finanțelor, Natalia Gavriliță, este un profesionist familiarizat pe deplin cu sistemul financiar.

”Am muncit anterior în echipa guvernamentală împreună cu doamna Gavriliță. Este un bun specialist, de aceea vom reuși. Principalul este să se producă transferul pașnic al puterii. De ceasta depind foarte multe lucruri”, a conchis Greceanîi.

Citiți interviul integral pe sete-ul ru.sputnik.md.

Fluxul de știri
0