Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Jean-Claude Juncker: Nu există o arhitectură de securitate fără Rusia

© REUTERS / Axel SchmidtJean-Claude Juncker
Jean-Claude Juncker - Sputnik Moldova
Abonare
Uniunea Europeană lucrează asupra unor noi relații cu Rusia pentru că fără aceasta nu va fi posibilă o arhitectură de securitate, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CHIȘINĂU, 17 iun – Sputnik. UE lucrează asupra concepției unor noi relații cu Rusia, pentru că fără aceasta nu poate exista o arhitectură de securitate, a declarat luni președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în Turingia.

Drapelele Federației Ruse și Uniunii Europene - Sputnik Moldova
Rusia
Între UE și Rusia este nevoie de un parteneriat deplin

“Condamn anexarea Crimeei, însă nu trebuie să tratăm ostil Rusia. Nu există o arhitectură de securitate fără Rusia. Iată de ce Comisia Europeană va lucra asupra unor noi relații cu Federația Rusă: vrem să aducem oamenii mai aproape unii de alții, pentru a trăi în pace”, a declarat Juncker.

Relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia s-au înrăutățit în anul 2014, în contextul crizei politice din Ucraina, urmate de izbucnirea unui conflict în regiunile de Est a țării. În martie 2014, 95,6 la sută din locuitorii peninsulei Crimeea au votat în cadrul unui referendum pentru intrarea în componența Rusiei.

Fluxul de știri
0